Droom: Suriname

Surinamekaart

Aangezien het vanwege bezuinigingen erg onzeker is of mijn contract deze zomer wordt verlengd, ben ik af en toe verder aan het kijken naar andere banen. Zo stuitte ik laatst op een vacature in een ziekenhuis in Suriname. Toen ik dit zag maakte mijn hart even een klein sprongetje: kunnen werken in het land van mijn ouders? Ik wil sowieso heel graag een keer naar Suriname, maar dan eigenlijk niet als echte toerist, want zo zou ik me daar ook niet voelen, denk ik. Vanwege werk erheen gaan is dan een ideale oplossing!

surinamevlag

Ik stuurde de vacature meteen door naar vriendje H. Hij reageerde direct met: Oké, dan word ik huisman. Nou, hij stond er dus niet afwijzend tegenover. Tenzij het sarcastisch bedoeld was. Hm, we moesten het er maar eens over hebben. Diezelfde avond gingen we bij mijn schoonmoeder eten en kwam de vacature ter sprake. In tegenstelling tot wat ik had verwacht, reageerde zij enorm enthousiast. Ik hoorde uitspraken als: ‘wat een kans! Voor ons moet je het vooral niet laten, wat een onzin! Dan kom ik ook lekker langs, al is het het laatste wat ik doe!’ Je begrijpt, ze zag het helemaal zitten. Vriendjelief stribbelde nog een beetje tegen, maar dat werd eigenlijk resoluut van tafel geveegd door zijn moeder. Tenslotte zei ze nog: het is in ieder geval een mooie droom. En daar heeft ze helemaal gelijk in. Als ik eraan denk, voel ik me vanbinnen helemaal licht worden, vol energie en whaaaaa!

surinamevogel

Het was duidelijk: ik moest in ieder geval een poging wagen. De volgende dag heb ik extra informatie gevraagd over de vacature en die kreeg ik vrij snel opgestuurd. Het gaat om een jaarcontract en je krijgt een huis met internet ter beschikking, een fiets en na een jaar wordt je ticket vergoed. OMG (dat zeg ik bijna nooit, ook al had ik wel bij alle foto’s de neiging om er OMG onder te zetten), ik wil dit! Vriendje H. was inmiddels ook enthousiast en moedigde me aan om te solliciteren. Ook mijn zus zei dat ik het gewoon moest proberen. De volgende dag ging ik met een basisschoolvriendinnetje eten in Amsterdam Zuidoost. Toen ik daar liep en ik allerlei geuren rook van verschillende Surinaamse keukens, ik alle mensen op straat zag en het zonnetje ook nog scheen, dacht ik: zo zou mijn leven eruit kunnen zien in Su. Wat een geluk!

surinamestrand

Ik heb de sollicitatiebrief inmiddels opgestuurd, dus nu is het wachten. Ondertussen ben ik lekker aan het dromen over het leven daar. Iedere dag zon en altijd lekker eten. Niet meer de uitzondering zijn in het straatbeeld. Mooie natuur. Dichtbij mijn roots zijn. Eindelijk Surinaams leren. Eindelijk Surinaams zijn. Minder stress. Langzaam leven. Gelukkig zijn.

surinamewaterval

 

Nou, ik ben benieuwd. Ik vraag mij ook af hoeveel sollicitaties ze binnen zullen krijgen uit Nederland.

Zou jij overwegen om in het buitenland te gaan wonen/werken?

I’ll keep you posted!

Elaintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *