suriname

Dromen, durven….doen?

Hoera! Eerder liet ik al kleine hints vallen over nieuws wat ik wilde delen, maar nog niet kon. Geheime bezoekjes aan het consulaat, maar toch nog even moeten wachten. Ik zei ook al dat het niet om een zwangerschap gaat. Maar wat dan wel?

Ik ga een jaar in Suriname werken! Zo, dat was het nieuws en tot de volgende keer! Nee hoor, whaaa hyperdepieperspringjuichgilhuillach! Sommigen hebben vorig jaar misschien gelezen over mijn sollicitatie in Suriname.ย Toen ben ik uiteindelijk net op het allerlaatste nippertje niet aangenomen. Het zaadje was toen wel geplant (nee, nog steeds niet over zwangerschap) en ik heb het contact warm gehouden. In de winter werd het hier te koud om het warm te blijven houden, waardoor vriendlief en ik op vakantie gingen naar Suriname. Daar werd het contact heel warm, omdat ik toen langs ben geweest op mijn nieuwe werkplek. Daarnaast was het gewoon superhot in Suriname ๐Ÿ˜‰

Ik kreeg toen te horen dat in het nieuwe jaar die werkplek waarschijnlijk zou vervallen. Wat een teleurstelling. Terug in Nederland bleef ik toch nadenken over een eventuele werkplek in Suriname. Totdat ik een mail kreeg: de werkplek zou toch niet vervallen en ze wilden mij graag als opvolger hebben. Wat? Na lang overleg met vriendlief tijdens ons Valentijnsweekend wilden we deze kans grijpen. Onder het mom van: je hebt meer spijt van de dingen die je niet deed dan van de dingen die je wel deed, we kunnen het allicht proberen en we weten pas zeker hoe het is als we het echt hebben gedaan. Dus tsja, natuurlijk is het spannend en doodeng om alles achter te laten en naar de andere kant van de wereld te vertrekken, maar het is zonde om door angst dingen mis te lopen in het leven.

Gisteren kreeg ik de definitieve bevestiging, want de directie moest er ook nog officieel een uitspraak over doen en nu is het contract binnen. Vandaag vertel ik het meteen aan mijn leidinggevende, want in juni vertrekken we al! Ja, we gaan, vriendlief gaat natuurlijk mee. Wat een avontuur! Nu al!

Zou jij de keuze maken om in het buitenland te werken en wonen?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

28 gedachten over “Dromen, durven….doen?”

 1. OMG, wat spannend!!!! Ik vond het al jammer voor je dat je het niet werd geworden bij die ene plek waar je zo graag wilde werken in Suri. Maar uiteindelijk was het toch voorbestemd ๐Ÿ˜€

  Proficiat!

 2. Waaaaaat???!! Zo gaaf !!!!!! Wauw, echt super leuk man. Gefeliciteerd. Ik verheug me nu al op al je mooie verhalen vanuit Su. En zo leuk dat je vriend ook gewoon meegaat. Maakt het toch een stuk prettiger denk ik.

 3. Om dan maar meteen aan je vraag te beginne, uh ja.. ECHT WEL!

  Oh wat supergaaf dit!!!!! Ik ben zo blij dat je of jullie dit gaan doen! En ik wens je alle succes van de wereld toe! Bij deze nieuwe reis in jouw leven, die van jullie natuurlijk, jullie gaan toch wel samen? Neem ik aan? :O hahaha

  Hoe dan ook, ik glimlach van oor tot oor! Dit soort kansen moet je gewoon aangrijpen!

  X

 4. Dankjewel! Dit zijn inderdaad echt van die dingen die je dan, als ze op je pad komen, niet kan laten liggen. Juist omdat het niet vanzelfsprekend is.

 5. Oh meid wat ontzettend gaaf zeg!! Heel heel heel erg cool, gefeliciteerd!!
  Ik zou ook zeker in het buitenland gaan wonen en werken als ik de kans zou krijgen!

  Super nieuws, echt tof!!
  Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *