palmboom

De zomer tag

Ik had deze tag al een tijdje in mijn concepten staan, maar vergat hem eigenlijk steeds in te vullen. Want zomer? Het is hier altijd zomer! Dus geen haast, maar in Nederland is het nu natuurlijk wel zomer. Of was het nou toch weer slecht weer? Ach, deze tag is bedacht door By Aranka. Ere wie ere toekomt.

Wat is het ultieme zomergevoel?

Het ultieme zomergevoel is voor mij om niet te hoeven nadenken over wat voor soort kleding ik aan moet, omdat het sowieso wel warm is. Zoals hier in Suriname. En dan natuurlijk een leuk jurkje of rokje aan trekken met een felle zomerse print.

Van welke zomerse temperaturen hou je?

Voor mij mag het een beetje tussen de 25 en de 30 graden zijn. Dat is buiten Nederland natuurlijk. In Nederland is 25 graden wel genoeg. Anders wordt het zo benauwd en zweterig. In Nederland is hitte ook niet iets normaals dus zijn er weinig plekken waar je heen kan vluchten die airco hebben.

Wat is je favoriete zomervakantieherinnering?

Wat het eerste te binnen schiet is het thema: dingen die je in het buitenland wel doet, maar in Nederland niet zo snel zou doen. Zoals bijvoorbeeld die keer dat ik met een vriendin in Malàga was en we die dag terug naar huis vlogen. We zaten te chillen in een parkje toen er een gast met mooie dreadlocks voorbij kwam lopen. En nog een keer, en nog een keer. We raakten aan de praat en hij zei dat hij zijn busje vlakbij had staan en ons wel kon brengen naar het vliegveld. Niet doen, zou je zeggen? We deden het toch. Onderweg zei die vriendin dat ze zijn muziek wel leuk vond en hij nam een afrit in the middle of nowhere. Terwijl hij naar de achterkant van zijn bus liep om ‘iets’ te pakken dacht ik: dit is het. Hij pakt een wapen om ons te vermoorden! Hij kwam echter terug met zijn laptop om ter plekke de muziek voor die vriendin te branden! Zo lief. Daarna bracht ‘ie ons gewoon veilig naar het vliegveld hihi.

Thuisblijven of op vakantie gaan?

Op vakantie natuurlijk. Het liefste maak ik een verre reis naar een land waar alles anders is dan in Nederland. Gewoon echt even weg van alles. Ik schreef al eens over mijn ideale vakantie.

sri lanka

Waar denk je aan bij het woord zomer?

Hm, aan warmte, veel activiteiten om te doen, festivals, genieten, mijn zonnebril. Aan spontaan iets afspreken, parkjes, BBQ, pastasalade, lange dagen.

In de zomer maak je mij gelukkig met…

vers italiaans ijs. Het liefste de smaak rumrozijnen (of Malàga, of boerenjongens) of citroen, of gewoon klassiek vanille. Of ijs met Oreo! Of mango-ijs, of Baileys-ijs. Of… IJs dus 🙂

Favoriete zomerse uitstapjes?

Het fijnste vind ik gewoon lekker naar een park gaan met vriendlief en/of met vriendinnen. Daar een kleedje neerleggen. Iedereen neemt wat te eten mee, en een drankje. En natuurlijk gezelligheid.

In de zomer kan ik niet zonder…

Mijn epi-lady haha! Tsja, in de zomer moet je alles toch meer bijhouden. En ja, ik geef het toe, ik ben zo iemand die in de winter veel minder aandacht besteed aan ontharing.

Beste zomerbestemming?

Dat is toch zeker Spanje. En dan voornamelijk Andalusië. Het gebied in het zuiden. Ik hou van verre reizen, maar Spanje heeft mijn hart gestolen. De eerste keer dat ik er kwam deed ik een talencursus in Granada.

Het lekkerste zomerse gerecht?

Eh, zomerse gerechten, bestaan die. IJs? Pastasalade? Zomerkoninkjes met een klein beetje suiker? Dat soort gerechten waarschijnlijk. Maar ik vind eten sowieso lekker en maak geen onderscheid tussen zomers en winters eten.

Wat zijn je zomerplannen?

Hier in Suriname zijn. Ik ben er net twee maanden, dus ik blijf ook nog even. Het is hier altijd warm dus maakt niet uit wanneer we wat doen. Ik ben hier lekker aan het genieten en aan het ontdekken. De vakantie is hier net begonnen. Scholen beginnen weer in oktober. Er staan wel wat kleine tripjes op de planning naar het binnenland bijvoorbeeld.

6 gedachten over “De zomer tag”

 1. Hier starten de scholen weer volgende week, hahahaha

  heerlijk hoor dat je elke dag gewoon heerlijk weer hebt, maar een storm is ook weer anders daar en de hagelstenen die ik weleens gezien heb die daar kunnen vallen, hahaha

  En dat IJS, jaaaaaaaaaaa hier dito, pistache, maar ook after eight, baily’s ja… i’m with you, en mango en walnoot.. en, en en, hahaha

  X

 2. Ja niet nadenken over kleding, of het nog regenen. Heerlijk vind ik dat. We hebben net 4 van dit soort dagen gehad en nu regent het weer hier. Het is officieel een teleurstellende natte zomer in Nederland.

 3. Leuk om te lezen! Die eerste is zo herkenbaar! Ondanks dat ik in een tropisch land woon, is de zomer in Bogotá ver te zoeken 😛 Dus als ik eens ergens heenga waar het warm is, vind ik het vooral heerlijk om in korte jurkjes en shirts te lopen. Geen zorgen, gewoon altijd kort. En terrasjes pakken enzo… Geniet maar lekker van je lange zomer! 😀

 4. Ach ja, in de winter heb je toch ook wat meer vacht nodig he! haha
  Er is volgens mij toch wel winters eten hoor, dat wil zeggen, kaasfondue moet je niet eten als het echt warm is.

  Hier in Nederland/Duitsland is de zomer ook eindelijk aangekomen. Beter laat dan nooit he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *