brief aan de toekomst

Brief aan mijn toekomstige ik

Een tijdje geleden heb ik een aantal brieven aan mijn jongere ik geschreven. Helaas is het natuurlijk niet mogelijk om terug te gaan in de tijd met de kennis die je nu hebt. Vandaag schrijf ik een brief naar de toekomst. Hoe zou ik mijzelf graag zien als ik 40 ben?

Deze keer dus een brief gericht aan mijzelf over 8 jaar. Eerder schreef ik een brief aan mijn 5-jarige ik, mijn 10-jarige ik, mijn 15-jarige ik en mijn 21-jarige ik. Ook zag ik een rode lijn in de brieven en trok ik een conclusie. Ik kan me nu eigenlijk nauwelijks voorstellen dat ik ooit 40 ben, maar goed.

Lieve toekomstige ik,

je bent inmiddels 40 jaar oud. Op de helft van je leven? Best gek dit eigenlijk…

Ik zou het je gunnen om de angst opzij te hebben gezet en de stap te hebben gezet van naar het buitenland vertrekken. Misschien naar Suriname, misschien Afrika, misschien wel gewoon naar Spanje. Eigenlijk maakt het niet uit, want je bent niet alleen. Je hebt je gezin bij je. Je man H. en hopelijk een of twee prachtige kindjes. Daar in dat buitenland heb je alle ruimte om je heen. Jullie wonen in een huis waar volop ruimte is om misschien ook nog wat meer dieren te houden. Het huis is zoveel mogelijk zelfvoorzienend, het probeert zoveel mogelijk eigen energie op te wekken, maar ook proberen jullie qua groente en fruit en bijvoorbeeld melk en eieren dat zelf te leveren.

Ik hoop dat je (nog steeds) omringd wordt door lieve en warme vrienden. En dat het in het buitenland ook een stuk beter lukt om je deur altijd open te hebben en dat iedereen altijd aan mag schuiven, behalve als je er geen zin in hebt 😉

Je doet wat je graag wil doen in het leven. Terwijl ik dit schrijf gaat het om je huidige werk (en bloggen), maar misschien heb je inmiddels een andere passie gevonden. Een echte passie! Wat het ook is, je hebt je zo ontwikkeld dat het voor jou duidelijk is en dat je er ook voor gaat. Ongeacht wat andere mensen er misschien van denken. Sowieso heeft het iets met mensen te maken, iets waarmee je mensen kan helpen. Iets wat je zelf hebt opgezet misschien? In ieder geval iets (of meerdere dingen) waar je je actief voor inzet.

Je maakt je eigen kleren en natuurlijk ook voor de rest van het gezin. Een mooi stukje stof, een mooi patroon en je weet er wel raad mee. Niet voor niets die naaimachine aangeschaft dus!

Ik hoop dat je, ondanks het drukke bestaan, mindful in het leven staat. Je probeert bewust aandacht te blijven geven aan jezelf, aan H. en aan de kinderen. Je probeert een goede moeder te zijn, maar ook een liefhebbende partner en natuurlijk je ware zelf. Wees trots op wie je bent, waar je vandaan komt en hoe je eruit ziet. En vooral: omarm de troetelberen op je weg!

Over al deze dingen kan je dan weer fijn bloggen 🙂

Liefs, ik

Wat zou jij je toekomstige ik toewensen?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

14 gedachten over “Brief aan mijn toekomstige ik”

 1. Wauw, wat mooi geschreven! Je hebt je leven mooi voor ogen! Ik hoop dat het allemaal werkelijkheid word! Omarm de troetelberen om je heen vind ik een goede! Het is belangrijk om ze veel aandacht te geven, maar ook jezelf niet te verliezen inderdaad!

 2. Ik vind het zo leuk om te lezen dat jij je nog niet kunt voorstellen dat je 40 bent, toen ik dertig werd, kon ik niet snel genoeg naar die 40 gaan, ondertussen zit ik daar alweer 4 jaar overheen en het wordt alleen maar beter! Ondanks alles, maar ik kan je niet vertellen waarom, het lijkt rustiger te worden juist allemaal, ondanks…

  Ik wens jou toe in elk geval, dat alles uit mag komen zoals jij het graag voor je ziet over 8 jaar. <3

  Aan mijn toekomstige ik vertel ik, dat het nog beter gaat worden allemaal, misschien al binnen een jaar, samen zal zijn met iemand om de rest van mijn leven mee verder te delen.

  X

  1. Ik gun het je van harte! En ik wil het me vooral nog niet voor kunnen stellen haha. Zo ver weg, maar eigenlijk ook zo dichtbij. De tijd vliegt voorbij!

 3. Wat mooi zeg! Hopelijk komen je dromen uit!

  Ik heb ooit eens via zo’n website ook een mail naar mezelf gestuurd, je kon dan ingeven wanneer de mail aan zou komen. Ik was het helemaal vergeten en kreeg hem begin dit jaar binnen, te leuk.

  Lfs.x

  1. Ah, daar heb ik ook weleens wat over gelezen ja. Superleuk als je eigenlijk allang weer vergeten bent dat je dat naar jezelf op hebt gestuurd, dat het dan opeens binnen komt.

 4. Hoi! Ik kom voor het eerst een kijkje op jouw blog nemen. Wat schrijf jij mooi zeg. Echt een fijn artikel om te lezen! Ik hoop dat mijn leven nog fijner wordt dan het nu al is op mijn 40e!
  Liefs,
  Eva

 5. Ooit was er een site waarop je jezelf kon mailen, de mail zou dan in de toekomst verstuurd worden. Ik weet de site niet meer, maar ik wacht nog wel op zo’n mailtje, haha. Zo gek hoe het leven dan kan zijn.

 6. Wat enorm gaaf. Heb je andere blogs ook gelezen hierover, wat mooi. Ook mooi dat je het zo reflecteert! Beinvloeden die eerdere brieven deze brief ook? Of in elk geval hoe je er nu in staat? Na die bepaalde thema’s die terug kwamen.

  Vind het ook bijzonder om te lezen dat je een kinderwens hebt, had ik niet verwacht. Ik gun het je van harte.

  1. Dankjewel. Ik denk wel dat die eerdere brieven deze brief ook beïnvloeden. Maar meer nog hoe ik nu met mezelf bezig ben. Ik probeer mezelf te blijven ontwikkelen. Ja, die kinderwens is er zeker. Grappig dat je dat niet had verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *