tulp

Brief aan mijn 21-jarige ik

Lieve 21-jarige ik,

kon jij het hele leven maar als een uitgaansplek zien! Uitgaan, en dan bedoel ik de hele avond dansen, is echt jouw ding. Als je met vriendinnen op de dansvloer staat maak je je niet meer druk over die andere mensen. Dan ben je niet meer bezig met wat anderen misschien over je denken. En ja, ze zullen vast wel wat denken, maar waarom zou je daar bij stilstaan? Je kan je zo uren vermaken en helemaal los gaan. En je hebt daar ook helemaal geen alcohol bij nodig. Ik denk dat veel mensen je zelfs zullen benijden. Je voelt je niet meer onzeker op die dansvloer. Jij owned hem, samen met je vriendinnen die er hetzelfde over denken. Vriendinnen die jij misschien wel inspireert en aansteekt met je ongedwongen feestvreugde.

Kon je die houding ook maar wat meer hebben buiten de dansvloer. Dan zou je zoveel beter tot zijn recht komen en dan zou je ook ervaren dat het nergens voor nodig is om zo onzeker te zijn. Je hoeft je niet te verstoppen. Je mag er zijn en je mag vertrouwen op je eigen kunnen. Net als met het dansen.

Die positieve aandacht die je krijgt op de dansvloer (ook al heb je dat totaal niet door, omdat je oprecht niet bezig bent met de omgeving) die kun je ook daarbuiten krijgen door middel van het uiten van je mening, jouw ideeën en je inbreng. Anderen vinden dat niet vervelend, maar juist prettig. Daarmee toon je betrokkenheid.

Supergoed dat je wel probeert uit je comfortzone te stappen door je aan te melden bij de studievereniging. Je gaat daar een hele leuke tijd tegemoet en doet er ook echt goede vriendschappen op. Probeer wel wat meer te durven. Fouten maken mag! Over studie gesproken: besteed er wat meer tijd aan. Je hebt een bewuste overstap gemaakt, dus het is zonde als je er zo weinig van opsteekt. Ook hier geldt dat fouten maken is toegestaan. Daar leer je meer van dan lastige dingen te vermijden. Je angst groeit dan alleen maar en kan je later gaan tegenwerken.

Laat jezelf gewoon wat meer gaan. Ook in het contact met anderen, haal die rem er een beetje af.

Wat zou jij je 21-jarige ik adviseren?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

Vergeet mij niet te volgen op Bloglovin’, Instagram en Facebook!

4 gedachten over “Brief aan mijn 21-jarige ik”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *