tulp

Brief aan mijn 15-jarige ik

Lieve 15-jarige ik,

geniet toch van deze tijd en wees niet zoveel bezig met: Later, als je groot bent… Die haast is nergens voor nodig. Later als je groot bent heb je nog zoveel tijd om keuzes te maken, dat hoeft nu nog niet.

Koester al die vriendinnen die je op school en daarbuiten hebt en laat je af en toe eens een beetje gaan. Je hoeft niet altijd netjes binnen de lijntjes te kleuren. Experimenteren en op onderzoek gaan mag allemaal op deze leeftijd.

Wees ook eens wat opener naar je vriendinnetjes toe. Zij hebben ook al die gevoelens die jij hebt en zo kunnen jullie het er samen over hebben. Je hoeft er niet in je eentje mee te dealen. Zij begrijpen je. Echt.

Als je iets gedaan wil krijgen, moet je in actie komen. Anderen weten niet wat je wil als je het ze niet vertelt. Zo kun je ook meer tevreden zijn met hoe je leven eruit ziet.

Blijf op je hoede als je zoveel op MSN messenger zit of op een andere manier met onbekenden chat. Het is allemaal leuk en nieuw, maar je weet niet zeker wie er achter zit.

Het  hoort er ook een beetje bij als je 15 bent, maar het is echt niet erg als die ander weet dat je hem leuk vindt. Misschien vindt hij jou ook wel leuk.

En eet ook eens wat gezonder! Het is echt niet goed om iedere pauze in de snackbar te staan. Als je jezelf te mager vindt, zijn er ook gezondere manieren om aan te komen.

En ik ben eigenlijk toch al te laat, maar bewaar die eerste keer tot een veel latere leeftijd. Alle tijd en er zijn genoeg andere leuke dingen om te doen. Je hoeft niet meteen zo extreem buiten de lijntjes te kleuren haha.

Best lastig dit advies, want je bent niet echt kind meer, maar ook absoluut nog niet volwassen.

Wat zou jij je 15-jarige ik adviseren?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

6 gedachten over “Brief aan mijn 15-jarige ik”

  1. Mooi geschreven!
    Ik zou mijn 15 jarige ik vertellen dat ik goed genoeg was en ben. Daarbij zou ik mezelf adviseren sneller écht een behandeling aan te gaan en te leren omgaan met wie/wat ik ben.
    Liefs!

  2. Wow wat heb je dit weer mooi geschreven. Ik ben benieuwd welke jaren er nog gaan komen.

    15 jaar…is zo een tussen jaar geweest die ik mij niet heel goed kan herinneren. 16 was wel echt een overgang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *