Brief aan mijn 10-jarige ik

verjaardagstaart

Lieve 10-jarige ik,

wees toch niet zo onzeker. Dat is helemaal nergens voor nodig. Je mag trots zijn op die lange slanke benen en die jongens, die halen je later nog wel in hoor met hun lengte. Straks als je groot bent, zijn alle vrouwen jaloers op je lange benen 😉

Ook hoef je je niet te proberen te verbergen. Jij hebt ook een stem in de klas. Jij mag ook het antwoord geven, ook als je het niet zeker weet. De andere kinderen roepen ook maar wat.

Laat je niet kisten door die stomme rotbuurtjongens E. en F. Ze weten ook niet anders dan zwakke meisjes kleineren. Geniet lekker van het buitenspelen met je vriendinnetjes.

Zoek ook eens wat meer contact met je grote zus. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Zij kan je helpen. En ook met je mama kan je gewoon praten. Ook als je misschien denkt van niet, kan het toch. Ze zal je verrassen.

Geniet gewoon lekker van het naïeve kind zijn. Je bent veel te jong om nu al zo cynisch de wereld in te kijken. Het gaat allemaal goed komen met jou!

Dat laatste vind ik nog het meest erge. Als 10-jarige hoor je gewoon in je kinderwereld te leven en niet al zo zwaar naar het leven te kijken.

Wat zou jij je 10-jarige ik allemaal mee willen geven?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

7 gedachten over “Brief aan mijn 10-jarige ik”

  1. Wat mooi om dit te lezen zeg! Ik schreef afgelopen zondag een blog over jezelf liefhebben en de tienjarige jij en deze sluit daar echt ontzettend mooi op aan. Je liet me even glimlachen -fijn! En hé, jij hebt nog steeds die stem die ertoe doet, je hoeft nog steeds niet onzeker te zijn en het gaat nog steeds sowieso goed komen met jou. Hou vol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *