blogchallenge

Blog challenge: dagelijks bloggen

Ja, de kogel is door de kerk. Ik ga het aan: de hele maand februari ga ik iedere dag bloggen. Elke dag van de week zal er een bericht verschijnen hier op Troetelberen op de weg. Ik ben heel benieuwd hoe het me zal vergaan.

Eigenlijk is dagelijks bloggen niet helemaal de juiste omschrijving. Ik wil dagelijks iets online gooien. In de praktijk zal dat betekenen dat ik vooruit moet gaan schrijven. Iedere dag na werk nog iets ‘moeten’ schrijven ga ik namelijk, denk ik, niet redden. Dan wordt het ook echt een opgave, een moetje, terwijl ik er nu ook juist de lol van inzie. Ik verwacht dat deze challenge mijn schrijven een ware boost zal gaan geven. Alles waar je aandacht aan geeft groeit namelijk. Afgelopen weekend had ik weinig gepland zodat ik kon beginnen met schrijven. In mijn hoofd zou ik al veel eerder zijn begonnen met vooruit schrijven. Helaas, in de realiteit betekende het dus inderdaad dat ik twee dagen geleden voor het eerst ging zitten om deze challenge aan te gaan. Als ik op zondag geen afspraak had staan was ik waarschijnlijk zelfs zondag pas begonnen. Ik had geen oude posts klaar staan. Wel een aantal halve concepten, maar of ik daar nu nog achter sta?

In theorie moet het kunnen. Februari telt dit jaar maar 29 dagen. Ik hoef dus maar 29 onderwerpen te hebben. Zo tijdens een eerste brainstorm kwam ik er al aardig in de buurt. Daarnaast vind ik het ook gewoon fijn om ruimte te hebben voor spontane dingen die opeens tussendoor komen. Uiteraard zullen er een aantal verslagen voorbij komen van onze prachtige reis naar Suriname, een winactie en wat persoonlijke dingen. Ik heb er zin in en ben heel enthousiast. Weg met die blogdip!

Uiteraard hoop ik voor mezelf nog wat uit deze blog challenge te halen:

 • gestructureerder aan het werk gaan
 • betere planning
 • vernieuwde blogenergie
 • nieuwe inspiratie opdoen
 • beter gaan schrijven
 • betere foto’s maken
 • trots zijn op mezelf als het gelukt is

En echt, dat laatste: ik zal zo trots zijn als het me lukt naast alle andere dingen die gewoon doorgaan in het dagelijks leven. Mezelf uitdagen en daardoor mezelf ook beter leren kennen zal sowieso gebeuren. Misschien haak ik halverwege wel af haha. Misschien blijkt het gewoon niet haalbaar, want theorie en praktijk komen gewoon niet altijd overeen. Blijk ik het afschuwelijk te vinden. Of misschien word ik er een afschuwelijk persoon van. Spannend, ik ben benieuwd.

Schrijf jij veel vooruit (als je blogt)?

Ik hou jullie (dagelijks) op de hoogte!

Elaintje

10 gedachten over “Blog challenge: dagelijks bloggen”

 1. Wat stoer dat je dit gaat doen! Ik ben benieuwd welke onderwerpen er voorbij zullen komen. De ene keer plan ik meer in dan de andere keer, dat ligt echt aan de hoeveelheid inspiratie die ik heb

 2. Pfff, dagelijks bloggen… ik heb het weleens een week gedaan en dan is het nog wel te doen maar een maand… nee, ik denk niet dat ik die uitdaging aan ga. Ik zet meestal 4 blogs per week online, vaak vrij adhoc, dan heb ik wel al wat ideetjes in mijn hoofd zitten maar echt vooruit werken doe ik alleen bij vakantie.

 3. Ik schrijf bijna nooit vooruit, de enige uitzondering is, tags, als ik die krijg dan spaar ik ze op en ga er ergens even voor zitten, er staat er nog eentje klaar trouwens, en er staan er nog een aantal die ik uit mag werken, hahaha wie weet nu, al is het als je belabberd bent niet altijd fijn.

  Verder blog ik op het moment dat ik er zin in heb, in de zomer meer dagelijks dan nu, omdat ik dan vaker onderweg ben, met meer foto’s thuis kom, en nu in deze tijd van het jaar, zit ik meer binnen, dus ja dan valt er zo weinig te vertellen denk ik dan, of je moet nieuws items en series gaan vertellen,w at ook een optie is, zeker wel, hahaha

  Maar dan altijd, ik schrijf en publiceer.. ik ben te ongeduldig om er een tijd en een dag op te zetten, lol.

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *