AFWA

Africa Fashion Week Amsterdam 2015

Zoals jullie al eerder konden lezen heb ik een bezoekje gebracht aan de Africa Fashion Week Amsterdam 2015. Het was dit jaar de tweede editie en het vond plaats op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 augustus op een prachtige locatie in Amsterdam. Maanden geleden kocht ik een kaartje voor de zondag zonder dat ik eigenlijk wist wat het programma was.

AFWA AFWA

Zondag bleek later om de galakleding te gaan. Dat vond ik wel een beetje jammer, want ik wilde juist de ‘normale’ Afrikaanse kleding zien. Ik zag al mooie foto’s voorbij komen van de dagen ervoor. Ik besloot wel gewoon te gaan op die zonnige zondag en ik was blij verrast. Toen ik binnenkwam in het Koninklijk Instituut voor de Tropen liep ik een mooie grote hal binnen. Boven aan de trappen stond een zangeres te zingen begeleid door een paar muzikanten. Na haar voorstelling konden we naar binnen. Er waren geen vaste zitplaatsen waardoor ik op de tweede rij kwam te zitten. Luxe!

AFWA AFWA

AFWA AFWA

De host was de Nigeriaanse acteur Ramsey Nouah en de show begon met wat entertainment: een dansgroep die werd opgevolgd door twee jonge meisjes die supergoed konden dansen. Daarna volgde een aantal shows van verschillende ontwerpers. Allereerst een show van Van Eyong Badjassen.

AFWAAFWAAFWAAFWAAFWAAFWAAFWAAFWAAFWAAFWA

En daarna een show van Blackpearlsecret. Zij startte met twee modellen die in ondergoed op het podium stonden. Ter plekke werden zij gekleed met stukken stof waar uiteindelijk een jurk uit ontstond. Heel cool.

AFWAAFWAAFWAAFWA

Na een lange pauze (het duurde ruim een uur!) gingen we weer verder met eerst wat entertainment waarna er een show volgde van Sharit die al haar kleding (met de hand) van wol maakt. Ze vertelde dat ze vanuit Afrika naar Drenthe was gekomen en tsja, daar waren veel schapen.

AFWAmsterdamAFWAAFWAAFWAAFWAAFWA

De laatste show die ik zag had naar mijn idee de mooiste en kleurrijkste kleding. Het was kleding van Lia Samantha met ook hele mooie accessoires. En zij had ook als enige een aantal verdwaalde mannen ertussen lopen.

Helaas ben ik niet tot het einde gebleven wat ik erg jammer vond, maar het programma liep al erg uit en ik vond de pauzes gewoon echt veel te lang. Met veel geluk was het om 23 uur geëindigd en om dan nog helemaal naar huis te reizen en de volgende dag te moeten werken. Ik zag het niet zitten. Gelukkig heb ik wel veel kunnen zien en ik was vooral blij dat het niet allemaal hele chique galakleding was. Ik werd weer superblij van al die mooie prints en ook de verschillende shows. Het was allemaal echt heel anders. En ook leuk om die diversiteit in modellen te zien. Sommigen liepen trouwens echt op zulke hoge en soms hele dunne hakken! Achteraf baalde ik wel dat ik toch niet langer was gebleven. Ik zag later de foto’s van de afsluitende show en die bestond uit kleding gemaakt van hout! Say what? Precies, hoe bijzonder. Ik denk dat ik volgend jaar weer aanwezig ben!

Wat vind jij van de kleding?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

4 gedachten over “Africa Fashion Week Amsterdam 2015”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *