bomenweg

6x Waarom het fijn is om weer in Nederland te zijn

Alhoewel ik het heerlijk vond in Suriname en ik er graag had willen blijven, was het er natuurlijk niet perfect. Er is een heleboel wat we hier in Nederland niet hebben (zon), maar natuurlijk waren er ook dingen die ik miste. Dingen waar ik naar uitkeek om weer de beschikking over te hebben.

Supermarkten

In het plaatsje waar ik verbleef waren een hele hoop Chinese supermarkten. Dat betekent in de praktijk redelijk kleine winkels met een heleboel producten op elkaar gestapeld en op een voor mij niet logische manier gerangschikt. Daarnaast ontbraken de voor mij bekende Westerse producten. In Paramaribo zijn er ongeveer drie supermarkten die lijken op de Nederlandse. Pas op de dag voor vertrek kwam ik voor het eerst zo’n supermarkt binnen en besefte mij toen pas echt hoe erg ik verlangde naar brede gangpaden, netjes gerangschikte producten, bekende producten en een overload aan keuzemogelijkheden. Yes, Albert Heijn: wat heb ik jou gemist!

Verschillende soorten kazen

Dit heeft ook nog een beetje met het voorgaande punt te maken. Ik heb kaas op zich niet gemist in Suriname. Ook in de Chinese winkels kon ik gewoon kaas kopen: belegen en jonge kaas voor op brood, maar ook geraspte kaas in sommige gevallen. Maar wat ik wel miste was de brie, de geitenkaas, de padano gradano, de feta, de mozzarella etcetera. Toen ik voor het eerst weer boodschappen deed in Nederland kwam ik er thuis ook achter dat ik gewoon vijf verschillende soorten kaas had meegenomen.

Seizoenswisselingen

Met het weer van de afgelopen dagen heb ik getwijfeld om dit stukje er gewoon weer uit te halen. Ik word helemaal niet blij van de kou en de regen. Gatver, ik ben er zelfs iedere dag over aan het klagen en extra aan het wensen dat ik weer in Suriname was. Maar ergens kan ik mij ook nog herinneren dat ik het op sommige momenten in Suriname toch wel miste om even wat ander weer te hebben dan die continue warmte. Denk ik tenminste…

Afwisselend eten

In Nederland heb je zoveel verschillende keukens. Daardoor eet ik hier ook best wel gevarieerd. Al het verschillende soort eten vraagt ook andere kruiden. In Suriname is het eten superlekker, begrijp me niet verkeerd. Ik heb dit altijd al gehad, op een gegeven moment ben ik er wel klaar mee. Altijd maar weer datzelfde type eten, altijd maar met diezelfde kruiden. Vroeger thuis had ik dat ook al. Voor mij smaakt het allemaal op een gegeven moment een beetje hetzelfde. Hoe lekker ook.

Alles is geregeld

Tsja, wat kan ik hier allemaal over zeggen. In Nederland is eigenlijk alles geregeld. Je weet precies wat je wanneer kan verwachten. Nu ik hier weer even ben verbaas ik mij er ook weer over dat echt alles tot in de puntjes geregeld moet zijn. Sommige dingen hoef je helemaal niet te regelen en dan komt het ook goed hoor. Er hoeven niet overal afspraken over gemaakt te worden. Maar soms is het wel zo gemakkelijk als dat wel zo is.

Warme douche

Zou ik deze gewoon bijna vergeten! Ik denk echt dat ik dit het meeste gemist heb het afgelopen jaar. En natuurlijk zijn er wel warme douches in Suriname, maar ik had in mijn huis geen warme douche. Sterker nog, mijn douche was ijskoud. Iedere keer als ik in Paramaribo was kon ik weer ultiem genieten van een heerlijke warme douche. Zo ondergewaardeerd. Maar niet door mij hoor.

Dit zijn de dingen die het leven in Nederland wat prettiger maken voor mij. Herken jij hier wat in?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

2 gedachten over “6x Waarom het fijn is om weer in Nederland te zijn”

  1. hi hi ik denk voor wie met vakantie is geweest in een ander land, dat dit zeker herkenbaar is, alleen wat korter, en zelfs als je wel beschikt over een warme douche op de vakantie plek, het is altijd behelpen en dat heb jij een jaar lang gedaan.

    Alles heeft zijn voors en tegens, het gras lijkt altijd groener te zijn elders. Dat je het ook mist, snap ik ook, dat je het hier weer fijn vind ook 😉

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *