strand

25 Reisweetjes Tag

Onlangs werd ik door Daisy van Diyaata getagd voor de 15 reisweetjes tag. Oorspronkelijk ging het om 25 reisweetjes, maar dat vond Daisy wel erg veel. Ik heb hem toch weer teruggebracht naar 25. Het idee is dat ik 25 reisweetjes over mezelf deel. Klaar? Start!

#1

Als kind gingen wij nooit voor langere tijd op vakantie. We deden altijd dagjes weg naar pretparken en dat soort dingen.

#2

De allereerste keer dat ik vloog was met mijn klas op de Middelbare school. We gingen naar Griekenland. De dag voor vertrek zag ik de film Final destination waarin een schoolklas ging vliegen. Het liep niet best voor ze af, dus ik zweette peentjes totdat we veilig geland waren.

#3

Mijn eerste echte vakantie naar het buitenland was naar Bodrum in Turkije. Ik ging na mijn eindexamen met mijn toenmalige beste vriend.

olifant

#4

De landen die ik tot nu toe buiten Europa heb bezocht zijn: Kenia, Marokko, Thailand, Sri Lanka en Suriname.

#5

In Europa ben ik het vaakst in Spanje geweest. Überhaupt is Spanje mijn meest bezochte land trouwens.

#6

Ik hou ervan om alleen te reizen. Het liefste ver weg en veel van het land kunnen ervaren.

#7

Op mijn 25ste heb ik een Interrail reis gemaakt richting Oost-Europa. Ik ontmoette toen in Krakau een groepje Nederlandse jongens, die ik een week later weer tegenkwam in Berlijn en twee weken later serieus ook in Rotterdam!

#8

Ik probeer landen te mijden waarvan ik niet zeker weet hoe ze op mijn huidskleur reageren.

#9

Ik ben maar één keer met een vriendin op vakantie geweest. Dat was naar Málaga.

#10

Ik reis bijna nooit met een koffer, terwijl ik die wel heb.

#11

Mijn koffer en mijn backpack hebben allebei een lichtgroene kleur en dat bedenk ik mij pas terwijl ik dit weetje invul.

atlasgebergte

#12

Ik kan prima slapen in zowel het vliegtuig als een bus. Ook in goedkope hostels met luidruchtige kamergenoten.

#13

Ik ben een aantal keer met een bus op reis geweest naar Parijs, Londen, Gent en Brugge.

#14

Ik ben twee keer op wintersport geweest en ik had beide keren supermooi warm en zonnig weer.

#15

Ik ga het liefste zo lang mogelijk ver weg op vakantie dan meerdere korte vakanties dichtbij.

#16

Ik neem eigenlijk redelijk hetzelfde pakketje reiskleding mee op al mijn reizen. Zomerse kleding wat makkelijk te combineren is.

#17

Ik heb bij iedere reis weer vakantiestress en ben altijd bang dat ik de helft vergeet.

#18

Stiekem lijkt het mij best leuk om met een caravan op reis te gaan.

#19

Op reis probeer ik me aan te passen aan de gebruiken van dat land. In Marokko dus bijvoorbeeld alleen kleding wat mijn schouders bedekte en tot over mijn knieën.

#20

In het buitenland herkennen andere toeristen mij nooit als toerist.

strand

#21

Ik kan mij op reis snel aanpassen en bekijk het land dan niet meer vanuit mijn ‘westerse’bril. In Thailand betekent dat dus onderhandelen, onderhandelen, onderhandelen. En 3 euro voor de taxi is opeens heel veel geld.

#22

Ik reis het liefste ’s nachts. Ik slaap toch overal dus als ik tijdens het slapen van de ene naar de andere plek kom is dat een hoop tijdswinst. En het scheelt een overnachting bekostigen 😉

#23

Als ik in het buitenland een fiets kan huren, doe ik dat. Je ziet toch veel meer dan je lopend zou zien. En het is minder vermoeiend.

#24

Op vakantie eet ik altijd superveel snoep, koek en chips. Een van de eerste dingen die ik doe is naar de supermarkt gaan en deze dingen kopen.

#25

De landen: Rusland, Zuid-Afrika en Australië spreken mij totaal niet aan. Terwijl vooral de laatste twee voor veel mensen favoriete vakantielanden zijn.

Wauw, dat was wel een hele rits. Wel echt superleuk om hierover na te denken. Het wakkert de reislust weer aan en ik had zelfs nog wel meer weetjes kunnen bedenken.

Welk land spreekt jou totaal niet aan?

Ik hou jullie (dagelijks) op de hoogte!

Elaintje

9 gedachten over “25 Reisweetjes Tag”

 1. Leuke weetjes en al veel gereisd ook. Welke landen spreken mij niet aan, India, Midden Oosten, daar waar men hoofddoekjes moet dragen etc. Afrika ook totaal niet!

  Doe mij toch maar landen met enigszins dezelfde cultuur 😉

  X

 2. Herkenbaar die vakantiestress, was ook altijd bang dat ik iets zou vergeten. Tegenwoordig ben ik wel wat makkelijker, alles is te koop (behalve je paspoort en je pinpas :p).

  China en Japan trekken mij totaal niet.
  Liefs.x

 3. Wat een leuke weetjes! Ik zie jou nu al helemaal naar de eerste de beste supermarkt racen om snoep in te slaan… 😉

  Landen die mij echt he-le-maal niet trekken? Geen idee eigenlijk. Ik denk dat ieder land zo z’n charmes (en minpunten) heeft…

 4. Een vliegreis met school? 😮 Dat is best bijzonder.

  Leuke tag. Leuke weetjes ook.. ook grappig om te lezen dat je zo van fietsen houd en lopen vermoeiend(er) vind. Ik heb dat namelijk totaal andersom. Ik loop t liefst en vind fietsen juist vermoeiender (ik loop dus ook naast mn fiets als ik heel erg moe ben). Vond dat dus wel grappig om te lezen.

  Zelf zou ik misschien nog wel eens naar zuid-afrika willen (al vind ik ook doodeng) omdat mijn ouders daar gewoont hebben met t gezin toen ik nog niet geboren was. Verder heb ik die behoefte totaal niet. En Amerika is ook een land waar ik nooit heen zou willen.

  Respect voor je durf qua reizen en leuk dat je t deelt!

  1. Ik dacht dat het juist wel gangbaar was die vliegreizen. Havo/VWO-klassen doen dat vaak. Bij ons was dat altijd naar Rome, maar omdat het het jaar 2000 was (heilig jaar) durfde de school het niet aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *